Întrebări frecvente – Aici găsiţi răspunsurile la întrebările dumneavoastră.

Mai aveţi întrebări? Am compus răspunsurile la diferite întrebări despre procesul de depunere a cererii de angajare într-un mod de vizualizare compact. Dacă aveţi întrebări specifice despre modul în care vă puteţi alătura echipei noastre, selectaţi categoria corespunzătoare:

Întrebări pentru studenţi

Întrebări pentru muncitori

Aici, profesioniştii pot găsi răspunsurile la întrebările pe care le au.

În plus, partenerii de contact vă stau la dispoziţie pentru a vă ajuta – indiferent de tipul locului de muncă de care sunteţi interesat.

Cea mai uşoară şi rapidă modalitate de a depune cererea de aplicare este să o trimiteţi prin e-mail, dar puteţi să ne-o trimiteţi şi prin poştă. Cererea dumneavoastră de angajare va fi tratată cu confidenţialitate, în special datorită relaţiilor de muncă existente.

Trimiteţi întotdeauna cererea dumneavoastră de angajare la adresa de mail din anunţ sau de pe site.

Regula generală este următoarea: vă rugăm să ne trimiteţi o singură cerere de angajare, indiferent de câte posturi sunteţi interesat! Trimiteţi cererea dumneavoastră de angajare la persoana de contact relevantă pentru postul pe care îl preferaţi. Puteţi să indicaţi de fiecare dată care este cea de-a doua şi treia alegere în scrisoarea de intenţie. În cazul în care considerăm că unul dintre aceste posturi vi se potriveşte mai bine, vom trimite mai departe cererea dumneavoastră de angajare la persoana de contact corespunzătoare.

Descrierea posturilor actuale pe care le oferim o puteţi găsi

aici.

Pe de-o parte, oferim un program de pregătire complex care este format din cursuri ce tratează subiecte de la legislaţia muncii la instruire în ceea ce priveşte produsele şi managementul timpului. Pe de altă parte, am dezvoltat un program special de dezvoltare a angajaţilor pentru dumneavoastră. Măsurile de dezvoltare care vi se potrivesc cel mai bine şi vă ajută să vă atingeţi obiectivele de carieră sunt stabilite printr-o analiză anuală a performanţei la locul de muncă. Mai multe puteţi găsi în secţiunea „Mediul de lucru MAHLE -> Beneficiile noastre.”

Pentru a evita întrebările, trebuie să ne trimiteţi – fie prin e-mail fie prin poştă – o cerere de angajare care să fie cât mai completă posibil. Aceasta trebuie să includă o scrisoare de intenţie, un CV precum şi certificate şi referinţe. Dacă ne trimiteţi cererea dumneavoastră de angajare prin e-mail, vă rugăm să includeţi aceste informaţii sub formă de ataşamente.

Preferăm să primim documente în format PDF. Ataşamentele nu trebuie să depăşească mărimea maximă de 5 MB şi nu trebuie să ataşaţi mai mult de trei documente la e-mail.

Cât timp postul este trecut încă în centrul nostru cu locuri de muncă, puteţi să vă depuneţi cererea de angajare pentru acel post.

Vă oferim o serie de beneficii, în calitate de angajat al nostru. Aflaţi mai multe detalii despre acestea

aici.

În funcţie de modul în care alegeţi să vă începeţi cariera la MAHLE, veţi trece prin procese de selectare diferite. Aflaţi care va fi procesul de selectare utilizat în cazul dumneavoastră din întrebările frecvente pentru această opţiune de începere a activităţii în cadrul MAHLE.

Deoarece MAHLE este o companie internaţională, cunoaşterea limbilor străine reprezintă un avantaj.

Cererea dumneavoastră de angajare va fi analizată de către departamentul nostru de resurse umane şi apoi va fi trimisă mai departe la departamentul funcţional respectiv, unde va fi analizată cu atenţie. În funcţie de rezultatele acestei analize, veţi fi invitat la un interviu de angajare sau, din păcate, veţi fi respins.

Diferenţele în procesele utilizate pentru astfel de cereri de angajare şi cele pentru cererile de angajare trimise pentru posturile disponibile sunt aproape insesizabile. Vă rugăm să precizaţi în cererea de angajare trimisă din iniţiativă proprie tipul de post sau domeniul funcţional de care sunteţi interesat. Mai multe informaţii puteţi găsi în procesele de depunere a cererii de angajare şi în documentele necesare.

La MAHLE, nu veţi fi supus la un proces standardizat. În schimb, veţi parcurge o procedură de selectare individuală. Deciziile noastre de angajare se bazează pe documentele trimise de dumneavoastră şi, desigur, şi pe interviul de angajare realizat cu dumneavoastră.

Pentru noi este foarte important să ne facem o părere despre personalitatea dumneavoastră. Pe lângă acest aspect, este benefic să cunoaşteţi lumea MAHLE şi să ştiţi cum ar fi locul de muncă dorit de dumneavoastră:

Vă cunoaşteţi punctele tari şi slabe, atât pe plan personal, cât şi profesional?

Asiguraţi-vă că ştiţi ce este şi cu ce se ocupă MAHLE şi familiarizaţi-vă cu operaţiunile care se realizează în departamentul pentru care aţi depus cererea de angajare. Informaţii detaliate puteţi găsi pe pagina noastră web ( www.mahle.com). Aşteptăm întrebările pe care le-aţi putea avea despre noi.

De ce este MAHLE locul potrivit pentru dumneavoastră şi cum puteţi să ne sprijiniţi compani

Angajaţii din cadrul departamentului de resurse umane vă stau la dispoziţie şi vă vor răspunde la orice întrebare suplimentară, la orice oră. Puteţi găsi numele şi numerele de telefon ale acestora pe pagina noastră de contact.

Alege limba

Căutare Job

Start