MAHLE Electric Drives Slovenija d.o.o., Šempeter pri Gorici

MAHLE Electric Drives Slovenija d.o.o., Šempeter pri Gorici

MAHLE Electric Drives Slovenija d.o.o. ima sedež v Šempetru pri Gorici, poslovne prostore, namenjene predvsem razvojni dejavnosti, pa še v Ljubljani in Mariboru. Družba je bila ustanovljena leta 1960 in s trenutno skoraj 2000 zaposlenimi sodi med največje slovenske izvoznike in zaposlovalce v regiji. Skupini MAHLE se je pridružila po prevzemu v letu 2014 in kasneje postala del divizije Mehatronika.

V Šempetru pri Gorici se nahaja eden od 16 najpomembnejših razvojno-raziskovalnih centrov skupine MAHLE, poleg tega pa so tu tudi velike proizvodne kapacitete z najsodobnejšo tehnologijo. Družba v sodelovanju s priznanimi svetovnimi industrijskimi proizvajalci razvija in proizvaja sodobne mehatronske izdelke. Na področju električnih pogonskih in mehatronskih sistemov ponujamo širok nabor rešitev za industrijska vozila in za e-mobilnost, tudi v avtomobilski industriji. Smo razvojni dobavitelj najpomembnejših svetovnih proizvajalcev kmetijske in gradbene mehanizacije ter proizvajalcev komercialnih vozil, ki jim dobavljamo zaganjalnike in alternatorje.

Največje podjetje v regiji

Šempeter pri Gorici je manjši kraj na zahodnem delu Slovenije, ki leži tik ob meji z Italijo. Le nekaj kilometrov je oddaljen od Nove Gorice, ki predstavlja upravno, gospodarsko in kulturno središče Severno Primorske regije. MAHLE Electric Drives Slovenija je največje podjetje v občini in tudi v širši Severno Primorski regiji. Zaradi svoje lege ob avtocesti ima Šempeter pri Gorici dobre prometne povezave.

MAHLE Electric Drives Slovenija d.o.o.
Polje15
5290 Šempeter pri Gorici
Phone
+386 5 33 93 000
Fax
+386 5 33 93 801
Share